Residentie Riva

maximale woonbeleving

©studiopsg.be - PSG_2263.jpg

strakke gevelmix voor stijlvol woonproject

locatie - Krikelspark, Hasselt

Een rustgevende, comfortabele setting op een steenworp van Hasselt en omringd door groen en water: het hoeft niet te verwonderen dat het Krikels Park-nieuwbouwproject in Kuringen meteen in de smaak viel. De 44 eengezinswoningen in de verkaveling hebben zicht op een uitzonderlijke residentie van veertien appartementen in een stijlvol balkvolume. Met haar strakke, dynamische en luxueus ogende gevels is Residentie Riva zonder twijfel een architecturale blikvanger in de wijk én langs het water. Maar deze residentie biedt meer - veel meer - dan het oog kan zien.

architectuur - Sober en natuurlijk materialenpalet 

Residentie Riva huisvest veertien ruime doorzonappartementen met twee of drie slaapkamers. De wooneenheden zijn verspreid over de bovenste drie bouwlagen, terwijl het gelijkvloers is voorbehouden voor de inkompartijen, parkeerplaatsen en fietsenstallingen. De bewoners beschikken aan weerszijden over een gezellig privéterras en kunnen onder meer genieten van een prachtig uitzicht op het nabijgelegen Albertkanaal. “Wooncomfort begint bij een attractieve ligging”, weet Veerle Henckaerts van Mamu Architects, dat instond voor het ontwerp. “Ontwikkelaar Immo Top Invest gaf ons carte blanche. De parkinginfrastructuur op het gelijkvloers is uitgevoerd in zwart staalwerk, wat het gebouw een zwevend effect geeft. Via de creatie van aantrekkelijke doorzichten en wooneenheden met een riant ruimtegevoel – onder meer dankzij grote raampartijen, hoge plafonds (tot 2,9 meter en zelfs 3,2 meter voor de penthouses) en de integratie van de buitenaanleg in het architecturale concept – zijn we erin geslaagd om het langgerekte volume optimaal in te bedden in de groene omgeving.”

alle materialen

het geventileerde gevelsysteem garandeert een aangename en future proof woonervaring aan alle bewoners

gevelsysteem

Een van de vele aspecten die Residentie Riva zo bijzonder maakt, is het zinnenprikkelende geveldesign. “Om aansluiting te zoeken met de grondgebonden woningen in de verkaveling is het appartementsgebouw zo transparant mogelijk ontworpen en voorzien van een optimale gevelindeling. Het spel van verspringende vlakken en open en gesloten geveldelen creëert een optisch kleinschalig gebouw met veel visuele variatie en geleding”, legt Veerle Henckaerts uit.

“We hebben geopteerd voor een sober en natuurlijk materialenpalet. De dichte gevelvlakken zijn bekleed met een stijlvolle schakering van witte en zwarte aluminium cassettes, afgewisseld met zandkleurige keramische grootformaat- tegels.“Wooncomfort begint bij een attractieve ligging”, weet Veerle Henckaerts van Mamu Architects, dat instond voor het ontwerp. “Ontwikkelaar Immo Top Invest gaf ons carte blanche. De parkinginfrastructuur op het gelijkvloers is uitgevoerd in zwart staalwerk, wat het gebouw een zwevend effect geeft. Via de creatie van aantrekkelijke doorzichten en wooneenheden met een riant ruimtegevoel – onder meer dankzij grote raampartijen, hoge plafonds (tot 2,9 meter en zelfs 3,2 meter voor de penthouses) en de integratie van de buitenaanleg in het architecturale concept – zijn we erin geslaagd om het langgerekte volume optimaal in te bedden in de groene omgeving.”

Residentie Krikelspark

“Het samenspel tussen onze projectleider, de architect en de aannemer resulteerde in een piekfijn resultaat. We zijn blij dat we letterlijk en figuurlijk onze stempel hebben kunnen drukken op zo’n mooi project!”

Residentie Krikelspark
Residentie Krikelspark
Residentie Krikelspark

contacteer ons team

hoe kunnen wij u helpen