nl | fr | en
Facebook Linkedin Pintrest Instagram

Verhoog de functionaliteit van uw gevel

Naast esthetiek is functionaliteit één van de grootste aandachtspunten bij de gevelbekledingen van Limeparts-Drooghmans. Naast een eenvoudige plaatsing bieden we enkele technieken aan die de prestaties van uw gevelbekleding aanzienlijk verbeteren.

Onzichtbare bevestigingen

Metalen gevels; Voor de bevestiging van onze metalen cassettes, maken wij gebruik van een clipsysteem. Met dit systeem zijn de gevelcassettes altijd individueel uitneembaar uit de gevel. Bovendien draagt het ertoe bij dat de cassettes spannings- én trillingvrij gemonteerd worden.

Non-ferro gevels; Voor creatieve gevels in glas, keramiek, vezelcement, hpl of solid surface kiest Limeparts-Drooghmans resoluut voor de aluminium draagstructuur van LomaxSystems. Dit systeem is bijzonder licht, erg stevig en milieuvriendelijk. Het past perfect bij onze aanpak, waarbij we een uniek voorstel uitwerken op maat van elk project.

Clipsysteem

Thermofrees ®

In de moderne architectuur wordt steeds meer aandacht gegeven aan de energieprestaties van het gebouw. Bij het doorprikken van de buitenschil door de isolatie naar de dragende constructie, dienen we daar extra aandacht te besteden aan de thermische verliezen om de isolerende laag zo performant mogelijk te houden. Na een jarenlange ontwikkeling beschikt Limeparts-Drooghmans over een gepatenteerd systeem om een koudebrugwerking in bouwknooppunten tegen te gaan. De Thermofrees® die we hiervoor ontwikkeld hebben stelt ons in staat om na het plaatsen van de isolatie onze draagstructuur zo te monteren dat een koudebrugwerking nagenoeg vermeden wordt.

Thermofrees

Verborgen afwatering

Limeparts-Drooghmans onderscheidt zich van de gekende traditionele gevelsystemen door de toepassing van een onzichtbare geïntegreerde waterafvoer. Die zorgt ervoor dat het water achter de gevel wordt afgevoerd, waardoor uw gevel amper vervuild raakt.

Verborgen afwatering

Efficiënte renovaties

Door het beperkte gewicht van onze gevelsystemen hebben bestaande constructies of gevels meestal geen verdere aanpassingen nodig voor het aanbrengen van de gevelbekleding. Hierdoor is het gevelsysteem van Limeparts-Drooghmans ook uitermate geschikt voor renovaties. Bovendien kunnen we u steeds adviseren om de juiste keuzes te maken op het vlak van brandveiligheid en isolatiematerialen. Zo voldoet uw gebouw aan de meest recente verplichtingen inzake EPB-normen. Ook bij nieuwbouw levert het lagere gewicht van gevelbekleding aanzienlijke kostenbesparingen op voor de basisconstructie en fundering

Efficiënte renovaties

Snelle plaatsing en korter bouwproces

Het plaatsen van verschillende soorten gevelbekleding gebeurt zeer snel. Bovendien gaan wij pas aan de slag wanneer het gebouw volledig wind- en waterdicht is. Zo kan u al snel in het bouwproces starten met de binnen-afwerking.

Lange levensduur en onderhoudsarm

Geventileerde gevelbekleding staat garant voor een lange onderhoudsarme levensduur. Jarenlang onderzoek en een doorgedreven ontwikkeling hebben geleid tot duurzame materialen en aangepaste bevestigingstechnieken in quasi alle soorten gevelbekleding.

Benieuwd met welke slimme technieken Limeparts-Drooghmans de functionaliteit van uw gevel kan verhogen? Heeft u andere technische vragen? We helpen u graag verder.

Realisaties

Meer realisaties >