nl | fr | en
Facebook Linkedin Pintrest Instagram

Limeparts en Drooghmans bundelen hun krachten met fusie

Limeparts en Drooghmans verenigen hun expertise in geventileerde gevelbekleding. Beide bedrijven zetten vanaf 25 juni samen in op groei, in aanbod en omzet. De vestiging van Limeparts in Genk vormt hierbij de commerciële en administratieve uitvalsbasis. Het nieuwe fusiebedrijf Limeparts-Drooghmans zal op korte termijn de productie op beide locaties optimaliseren.

Met Koen Vandersmissen (CEO Limeparts) en Sven Drooghmans (CEO Drooghmans) als operationele sterkhouders en Vaessen Industries als  hoofdaandeelhouder, heeft Limeparts-Drooghmans alle potentieel in huis voor een totaaloplossing van high end gevelbekleding. “Beide firma’s zijn gespecialiseerd in hoogwaardige gevelmaterialen”, licht Koen Vandersmissen toe. “Limeparts is actief in metalen gevelbekleding, waar Drooghmans zich toelegt op non-ferro, zoals glas, volkern- of keramische panelen. Door samen een totaaloplossing aan te bieden voor combinatiegevels, spelen we in op de groeiende vraag vanuit de markt. Aannemers moeten nu nog op zoek naar meerdere partijen voor een geventileerd gevelsysteem met metaal en keramiek of andere materialen. Limeparts-Drooghmans kan hen ontzorgen en biedt hen één aanspreekpunt.”

CEO wordt duo-job

De operationele running van Limeparts-Drooghmans is in handen van Koen Vandersmissen en Sven Drooghmans. Gedreven door hun passie en de synergiën in deze domeinen nemen ze in duo de functie van afgevaardigd bestuurder op. Waarbij Koen Vandersmissen vooral focust op het verder uitbouwen van de toeleveringsactiviteiten en Sven Drooghmans zich toelegt op de verdere uitbouw van de bouw-gerelateerde producten. Beide zaakvoerders zijn al jarenlang actief in de sector en hebben met Vaessen Industries een kapitaalkrachtige holding gevonden als partner in deze fusie.

One-stop-shop

“We zetten absoluut in op groei en schaalvergroting”, aldus Sven Drooghmans. “Beide bedrijven zijn gezond en willen verder groeien dan vandaag mogelijk is met ons individueel aanbod. Samen worden we een one-stop-shop voor bouwheren, promotoren en andere klanten. Een fusie betekent natuurlijk ook dat er opportuniteiten aankomen. Niet alleen kunnen onze commerciële vertegenwoordigers nu een brede waaier aan producten voorstellen, ook de technische staf en projectleiding gaan nauw samenwerken. Dat houdt in dat op korte termijn de kennis herverdeeld zal worden en dat de activiteiten gecentraliseerd worden binnen Limeparts-Drooghmans. Om de productieprocessen te stroomlijnen, zullen we ook een optimalisatie doorvoeren i.v.m. de bestemming van processen en activiteiten, in beide richtingen.”

Omzetstijging van 20%

Het nieuwe fusiebedrijf Limeparts-Drooghmans telt 150 vaste medewerkers en is goed voor een gemiddelde omzet van zo’n 20 miljoen euro. “De markt is in hoogconjunctuur”, legt Koen Vandersmissen uit. “Onze ambitie is om tegen eind 2020 een omzetstijging van 20% te realiseren, tot 25 miljoen euro. Dat is meteen ook een groei van 50% voor onze gevelactiviteiten.” De kans is reëel dat de onderneming daarvoor een 20-tal nieuwe medewerkers zal aanwerven. “Dankzij de fusie kunnen we ons efficiënter positioneren”, verduidelijkt Sven Drooghmans.

Hefboom op vlak van innovatie

Voor Limeparts-Drooghmans creëert de fusie bovendien een hefboom voor een aantal innovatieve investeringen die momenteel lopen. “Zo werken we volop aan een unieke manier om koudebruggen te reduceren”, legt Koen Vandersmissen uit. “Als je een gevel aan een gebouw ophangt, moet je door de isolatielaag naar de achterwand. Op die plaats vormt zich een koudebrug. We ontwikkelden een thermofrees uit een gemodificeerd polymeer dat we in de isolatie inboren en waarop we onze gevel bevestigen. Zo beperken we de thermische verliezen tot onder de 6 % van de isolatiewaarde. Dit gepatenteerd systeem wordt vanaf augustus gelanceerd. Verder nemen we een zeer adviserende rol op ons op het gebied van brandveiligheid van gebouwen. Tot slot zullen we, in het kader van duurzaam ondernemen en in het verlengde van onze andere behaalde (kwaliteit)certificaten, een milieumanagementsysteem implementeren overeenkomstig ISO 14001.

 

Over Limeparts

Limeparts is gespecialiseerd in metaalverwerking en focust zich op twee business units: enerzijds toelevering voor de brede industrie, machinebouw, plafond- en verlichtingssystemen en anderzijds gevelprojecten. Enkele voorbeelden daarvan zijn het gerechtsgebouw in Hasselt, het NATO-hoofdkwartier in Evere en binnenkort ook het nieuwe hoofdkantoor van Cordeel in Temse.

Over Drooghmans

Het familiebedrijf Drooghmans legt zich voor zijn geveltechnieken vooral toe op niet-metalen, zoals glas, volkern, vezelcement, kunststoffen en keramiek. Dat biedt heel wat creatieve mogelijkheden voor de afwerking van gevels. Getuige daarvan zijn het nieuwe NAC in Lille, het hoofdkantoor van de Tectum Groep in Genk en NCIA in Den Haag.

Limeparts en Drooghmans bundelen hun krachten met fusie - 1