nl | fr | en
Facebook Linkedin Pintrest Instagram

One stop shop voor plaatbewerking

Limeparts-Drooghmans tracht voor al haar klanten een one stop shop totaaloplossing te bieden; zowel voor geventileerde gevelprojecten als voor plaatbewerking.

Naast haar afdeling engineering, heeft Limeparts-Drooghmans in Genk alles in eigen huis om een project van A tot Z succesvol af te werken. Productie, montage, afwerking en finishing gebeuren allemaal bij Limeparts-Drooghmans zelf waardoor flexibel kan ingespeeld worden op elke vraag.

Elke vraag start met een voorstudie in onze afdeling engineering. Als betrouwbare en betrokken partner denken we hier mee met onze klant en zoeken we naar de meest efficiënte oplossing voor elk project, met respect voor totale kwaliteitszorg en rekening houdende met eventuele strakke planningen en timing. Zo garanderen we duurzame samenwerkingen met onze klanten.

We tonen u graag waarvoor u bij Limeparts-Drooghmans terecht kan.

 

Wenst u meer te weten over onze producten en mogelijkheden? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op op het nummer: +32 (0)89 62 09 47.

Engineering

Engineering

De prille ontwikkelingsfase is niet enkel het startsein van een nieuw product-traject, maar ook onze kans om ‘te zeggen wat we doen en te doen wat we zeggen’. Co-engineering is bij Limeparts-Drooghmans een fundamenteel onderdeel van partnership met een klant en legt de basis voor de uiteindelijke plaatbewerking. Vanuit een jarenlang opgebouwde praktijkervaring en met ondersteuning van volwaardige 2D- en 3D-pakketten denken we mee met onze klant, teneinde samen het concept om te vormen en te laten resulteren in het gewenste eindproduct, vanuit een efficiënt productieproces.

Decoiling & Cutting

Decoiling & Cutting

Een efficiënt productieproces in de plaatbewerking begint met een correcte maatbepaling om het afvalpercentage tot een minimum te beperken. Een uiterst geavanceerde decoiler vormt hierbij de basis, waardoor stalen, aluminium en andere metalen rollen, zowel voor grote als voor kleinere series, flexibel en snel afgerold kunnen worden.

Punching

Punching

Moderne volautomatische ponsmachines geven verder vorm aan de gesneden platen en staan mee borg voor de effectiviteit van het product. In deze fase wordt de integratie van de kwaliteitsopvolging en -bewaking belangrijk voor het verdere verloop van het productieproces. 

Milling

Milling

Limeparts-Drooghmans beschikt ook over een grootbed composietfreesmachine. Deze volautomatische machine snijdt producten uit met een afmeting van max. 1,8x6m. Deze producten worden ook voorzien van V-groeven om ze manueel te kunnen buigen.

Pressing

Pressing

Als alternatief voor punching kan er gekozen worden voor de integratie van persbewerkingen. De engineering van Limeparts-Drooghmans ontwikkelt deze tools die een substantieel onderdeel vormen bij de keuze van de meest efficiënte productiemethode voor een effectief product. Limeparts-Drooghmans beschikt over diverse coil perslijnen, al dan niet gekoppeld aan een profileerlijn, om voor u het juiste product te kunnen aanbieden.

Folding

Folding

Volautomatische plooibanken brengen het product in de volgende fase van zijn afwerking. Ook in deze fase doet Limeparts-Drooghmans automatisch controle op de maatvoering en zonder compromis, in het belang van het eindproduct.

Welding

Welding

Het gebruik van de betere TIG- en MIG-lasapparaten verfijnen en verstevigen de metalen producten daar waar nodig. Vervolgens pakt Limeparts-Drooghmans de esthetiek van het eindproduct aan met een onberispelijke oppervlaktekwaliteit als uitgangspunt. Indien nodig wordt elk onderdeel bijgeslepen vóór het lakken. Indien de volumes het toelaten wordt de lasrobot benut.

Spotwelding

Spotwelding

Limeparts-Drooghmans legt zich ook toe op puntlastechniek. Deze maakt het mogelijk om een breed scala aan materiaalsoorten en –vormen nauwkeurig, betrouwbaar en snel te verbinden. Deze techniek wordt vaak toegepast daar waar vlakke delen met elkaar verbonden dienen te worden.

Inserts

Inserts

Een mogelijke volgende stap in het productieproces, is het toevoegen van inserts (bouten, schroeven,…). Wij beschikken hiervoor over een machine die componenten onder hoge druk in plaatmaterialen perst. Dit proces vervangt traditionele bout/moer-verbindingen of het gebruik van lasstuds. Deze techniek kan op een breed scala van materiaalsoorten toegepast worden.

Coating

Coating

De volgende stap in het productieproces is het poederlakken van het product. De volautomatische poedercoatinginstallatie is een essentieel onderdeel van de “one stop shop-filosofie” die Limeparts-Drooghmans hanteert. Limeparts-Drooghmans garandeert duurzame kwaliteit voor zowel aluminium als voor staal, dankzij de ‘Qualicoat’ en ‘Qualisteel’ certificatie.

UV Inkjet Printing

UV Inkjet Printing

Voor personalisatie kan er, als alternatief op labels en stickers, gekozen worden voor UV Inkjet printing. Op vraag brengt Limeparts-Drooghmans logo’s, productcodes en allerhande teksten aan op het plaatmateriaal. Afhankelijk van de lot-sizes en geometrie kan dit een financieel voordeel bieden met als resultaat een strakker uitzicht en kwalitatiever uitzicht.

Assembly

Assembly

Een effectief product leveren is vandaag meer dan enkel de plaatbewerking. In overleg met de klant verzorgt Limeparts-Drooghmans de assemblage van het halffabricaat, inclusief het beheer van de onderdelen die substantieel beschikbaar moeten zijn.

Logistics

Logistics

De “one stop shop-filosofie” garandeert betrouwbare en flexibele leveringen waarbij uw specifieke logistieke uitdagingen mee in kaart worden gebracht. In onderling overleg worden de beste opties bekeken, wordt het finale logistieke concept vastgelegd en wordt dit proces continu bijgestuurd.

Toeleveringsproducten